ГоловнаПолітика

Вінник: позиція "Самопомочі" - не істина в останній інстанції

Депутата дивує ситуація, коли думку опозиційної фракції обговорюють "на всіх ефірах".

Вінник: позиція "Самопомочі" - не істина в останній інстанції
Иван Винник
Фото: Макс Левин

Народний депутат України від фракції Блоку Петра Порошенка Іван Вінник вважає, що фракція "Самопоміч" надто гучно заявляє про свою позицію, враховуючи мале представництво у Верховній Раді.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна, присвяченому законопроектам №7163 і №7164.

"Мене дивує ситуація, коли позиція фракції на 26 людей вважається істиною якщо не в останній, то в передостанній інстанції, яку варто обговорювати на всіх ефірах замість того, щоб обговорювати суть проектів, над якими працює Верховна Рада. Замість того, щоб обговорювати деталі, ми обговорюємо позицію "Самопомочі" і цитуємо позафракційного віце-спікера Сироїд. У Верховній Раді 423 депутати, рішення приймаються більшістю - 226 голосів. Стаття 5 Конституції України говорить, що єдиним джерелом влади в Україні є народ, відповідно народ делегує своїх представників у Верховну Раду. Тому якщо щось прийнято у Верховній Раді, це тлумачиться так, що це воля українського народу, а не воля чи її відсутність у конкретної фракції", - заявив Вінник.

Депутат також повідомив, що опозиційні фракції "Батьківщина" і "Самопоміч" намагатимуться зірвати прийняття законопроекту №7163 про реінтеграцію Донбасу, подавши величезну кількість поправок до другого читання. Вінник назвав це "регламентним тероризмом".

"Я сприймаю ці наміри як спробу зірвати визнання Росії країною-агресором", - заявив він.

Нагадаємо, що "Самопоміч" п'ятого і шостого жовтня дуже активно намагалася не допустити прийняття законопроектів про Донбас. Її депутат Семен Семенченко навіть приніс у парламент димові шашки, одну з яких запалили в туалеті, а іншу - в залі засідань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram