ГоловнаПолітика

СБУ затримала п'ятьох учасників міжрегіонального угруповання з торгівлі зброєю

Серед вилученого - автомати, пістолети і карабін.

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримала п'ятьох громадян України, причетних до організації незаконної реалізації зброї і боєприпасів.

Правоохоронці задокументували, що зловмисники налагодили розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї представникам криміналітету по всій території України, повідомляють на сайті СБУ.

Під час одночасних обшуків за місцем проживання та тимчасового перебування членів угруповання на території Київської та Запорізької областей оперативники спецслужби вилучили ручний кулемет Калашникова, чотири автомати АКМС і АКС, 12 пістолетів різних марок, у тому числі револьвери, два пістолети-кулемети, гранату РГД-5, карабін, глушник, більш ніж 700 патронів різного калібру і велику кількість складових частин до вогнепальної зброї.

У рамках кримінального провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України зловмисників затримали.

У Києві співробітники СБУ також затримали місцевого жителя, який налагодив підпільне виготовлення та переоснащення зброї. Оперативники вилучили в нього два нарізні карабіни і три тисячі патронів, більш ніж 23 тисячі капсул до патронів, майже 30 кілограмів пороху і спеціальне знаряддя.

Нагадаємо, в суботу поліція повідомляла, що спільно з СБУ вилучила зброю і боєприпаси у трьох жителів Києва і Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram