ГоловнаПолітика

Парубій підписав закон про пенсійну реформу

У Порошенка 15 днів, щоб схвалити його або ветувати.

Парубій підписав закон про пенсійну реформу
Фото: EPA/UPG

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав ухвалений 3 жовтня законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Хороші новини з Верховної Ради. Щойно спікер Андрій Парубій підписав законопроект, який дає старт пенсійній реформі. Тільки один крок - підпис Президента - залишається для її повноцінного запуску", - написав Гройсман у Facebook.

Також прем'єр-міністр подякував депутатам, урядовцям, експертам та громадськості за підтримку пенсійної реформи.

Як зазначено на сайті Ради, документ передадуть на підпис Президенту Петру Порошенку, у якого буде 15 днів, щоб схвалити його або ветувати.

Верховна Рада на ранковому засіданні у п'ятницю розглянула кілька проектів постанов про скасування результатів голосування за судову і пенсійну реформи, які були внесені у намаганні заблокувати підписання президентом законопроектів. Проект, підготовлений нардепом Юрієм Левченком про скасування результатів голосування щодо законопроекту про пенсійну реформу, набрав 14 голосів і був відхилений.

Законопроект передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року. З 2019 року планують ввести накопичувальну систему.

Також реформа передбачає призначення пенсії незалежно від віку за наявності 40 років страхового стажу з 1 січня 2028 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram