ГоловнаПолітика

ГПУ запідозрила екс-керівника держагентства з інвестицій у крадіжці 195 млн

У 2010-2011 роках до керівництва агентства входив син лідера КПУ Петра Симоненка.

ГПУ запідозрила екс-керівника держагентства з інвестицій у крадіжці 195 млн

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику Державного агентства України з інвестицій та розвитку.

"Колишній високопоставленій особі інкримінується, що обіймаючи в період 2010-2011 років керівну посаду в Державному агентстві України з інвестицій та розвитку, діючи за попередньою змовою в групі з одним із членів уряду, він здійснив заволодіння шляхом зловживання службовим становищем державними (бюджетними) коштами в особливо великих розмірах на загальну суму понад 195 млн грн, на користь низки суб'єктів господарювання, яким вони були безпідставно надані під виглядом державної підтримки інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки", - повідомляється на сайті ГПУ.

Колишньому чиновнику повідомили про підозру 2 жовтня за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. До суду внесено клопотання про арешт підозрюваного.

У 2010-2011 роках до керівництва Держагентства з інвестицій та розвитку входили Олександр Таран (голова), Микола Стеблинський та Андрій Симоненко (син лідера КПУ Петра Симоненка). У 2011 році агентство було ліквідовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram