ГоловнаПолітика

Президент ПАРЄ Аграмунт подав у відставку (оновлено)

Він послався на стан здоров'я.

Президент ПАРЄ Аграмунт подав у відставку (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт подав у відставку.

Про це повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який цього року літав у Сирію до Ассада російським урядовим літаком, тільки-но добровільно подав у відставку. Вирішив не чекати на фінальне голосування в Асамблеї, заплановане на понеділок. Послався на стан здоров'я", - написав він у фейсбуці.

Аграмунт залишиться в ПАРЄ як член іспанської делегації.

Оновлено. Виконувати обов'язки глави ПАРЄ буде перший віце-президент організації Роджер Гейл, повідомляється на офіційному сайті ПАРЄ.

"Після відставки Аграмунта старший за віком віце-президент Асамблеї, сер Роджер Гейл, автоматично стає виконувачем обов'язків президента", - йдеться в повідомленні.

Гейл буде виконувати обов'язки до виборів нового голови ПАРЄ, які відбудуться наступної сесії.

Нагадаємо, що у квітні після поїздки Аграмунта в Сирію разом з делегацією російських парламентаріїв була досягнута домовленість про відставку президента ПАРЄ. Однак ця домовленість не була дотримана. Голова асамблеї не оголосив про дату своєї відставки, а лише висловив готовність піти з посади, а 29 травня приїхав до Праги для головування на засіданні Бюро ПАРЄ.

26 червня група Європейської народної партії в Парламентській асамблеї Ради Європи, яку представляє Аграмунт, оголосила йому недовіру. Наступного дня Парламентська асамблея Ради Європи внесла до свого регламенту процедуру імпічменту президента, що відкрило можливість для відставки Аграмунта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram