ГоловнаПолітика

Рада продовжила на рік закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі

Особливий статус не набуде чинності, поки Росія не виведе війська.

Рада продовжила на рік закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі
Фото: стоп-кадр трансляции

Верховна Рада 229 голосами продовжила на рік термін дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".

Цей закон поки що не діє і не повинен діяти, поки Росія не виведе війська з Донбасу.

У прийнятому законопроекті №7163 окремо прописується, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей набуває чинності виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 відповідного закону, "зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України".

Нагадаємо, Україна прийняла закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей восени 2014 року, але внесла в нього зміни навесні 2015 року, які не дозволили йому набути чинності, - законом передбачено, що положення про особливий статус набудуть чинності після проведення в ОРДЛО демократичних виборів і виведення найманців. При цьому термін дії закону обмежили трьома роками.

Цей термін мине 18 жовтня 2017 року.

Представниця президент Ірина Луценко напередодні заявила, що продовження терміну дії цього закону було однією з домовленостей спецпосланця США Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram