ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати продовжать розглядати законопроект про відновлення суверенітету над окупованим Донбасом.

Верховна Рада сьогодні продовжить розгляд законопроектів про реінтеграцію Донбасу. Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Також депутати розглянуть законопроект №7164 про продовження на рік дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей". Далі в порядку денному стоїть година запитань до уряду.

Після цього депутати мають намір розглянути проекти постанов про скасування результатів голосування за судову і пенсійну реформи.

Станом на 10:00 спікер парламенту Андрій Парубій відкрив засідання. У залі зареєструвалися 349 парламентаріїв.

Кілька народних депутатів від фракції "Блок Петра Порошенко" заблокували президію і трибуну Ради з метою недопущення блокування іншими політсилами.

Нагадаємо, у четвер Рада

закрила засідання, не розглянувши законопроектів про Донбас - №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях і №7164, який передбачає продовження на рік дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу.

Перед засіданням БПП провів зустріч за участю президента в будівлі парламенту. Після закриття Ради фракція БПП зібралася знову. Як розповів після закінчення засідання нардеп Рефат Чубаров, президент Порошенко

заявив про необхідність прийняти законопроект про забезпечення суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донбасу і погодився з тим, що до другого читання цей документ повинен включати і питання Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram