ГоловнаПолітика

Турчинов допустив об'єднання в законопроекті питань деокупації Криму і Донбасу

Але "там інші підходи, там інші форми".

Турчинов допустив об'єднання в законопроекті питань деокупації Криму і Донбасу
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов допускає, що питання деокупації Донбасу і Криму можуть бути об'єднані в законопроекті президента про забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями.

При цьому він зазначає, що вирішення цих питань вимагає різних підходів, передає Інтерфакс-Україна.

"Коли буде внесено пропозицію об'єднати питання звільнення АР Крим і Донбасу, то закон стане довшим, друге читання буде складнішим, але я не виключаю, що воно може бути реалізовано", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер.

Турчинов вказав, що внесений президентом законопроект визнає суверенне право України на тимчасово окуповану територію Криму.

"Цей закон специфічний, він стосується тільки звільнення Донецької і Луганської областей. Окупація Криму має інший формат, це спроба анексувати територію АР Крим, яка є частиною території України, там інші підходи, там інші форми. Технологія звільнення Криму складніша, але вона також буде реалізована", - підкреслив він.

Секретар РНБО зазначив, що в Україні є законодавство, яке визнає Крим як окуповану територію, чітко прописує позиції щодо незаконних злочинних дій Росії з окупації Криму.

Напередодні народний депутат Рефат Чубаров заявив, що президент Петро Порошенко погодився включити питання Криму в законопроект щодо Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram