ГоловнаПолітика

Головбуха "Свободи" визнано винним у неправильному оформленні 2,3 млн грн

Внесені з порушенням кошти не будуть конфісковані в держбюджет у зв'язку із закінченням строків накладення адмінстягнення.

Головбуха "Свободи" визнано винним у неправильному оформленні 2,3 млн грн
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

У Дарницькому районному суді міста Києва завершився розгляд адміністративної справи щодо головного бухгалтера політичної партії ВО "Свобода" на підставі протоколу, складеного НАЗК.

Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Постановою суду головбуха "свободівців" Ярослава Пелешака визнано винним в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії).

Тим часом суд постановив закрити справу у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення (законодавством для цього передбачені 3 місяці). При цьому матеріали з цієї справи були отримані судом 29 червня.

Відзначається, що з того часу призначалися 5 судових засідань, які неодноразово переносилися через неявку головного бухгалтера "Свободи". В результаті цього сума внесених з порушенням засобів - 2 330 900 гривень - не буде конфіскована в державний бюджет.

Як повідомлялося, НАЗК подало позов до Дарницького райсуду Києва про конфіскацію 2 млн 357 тисяч гривень з рахунків "ВО" Свобода "через порушення порядку здійснення внеску в підтримку політичної партії.

Нагадаємо, 27 червня суд конфіскував майже 132 тис. гривень партійних внесків "Самопомочі". Раніше через схожі порушення були конфісковані кошти "Укропу", Прогресивної соціалістичної партії, Конгресу українських націоналістів та партії «Нові обличчя».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram