ГоловнаПолітика

Організаторів гастролей зобов'язали повідомляти СБУ про артистів з Росії за 30 днів до концерту

Далі протягом 10 днів спецслужба розглядає запит і надає організатору відповідь.

Організаторів гастролей зобов'язали повідомляти СБУ про артистів з Росії за 30 днів до концерту

Верховна Рада зобов'язала організаторів концертів за 30 днів повідомляти Службу безпеки про проведення гастрольних заходів за участю артистів країни-агресора.

За ухвалення законопроекту №6682 проголосували 232 депутати за мінімально необхідних 226.

Якщо учасником запланованого гастрольного заходу є громадянин країни-агресора, організатор не пізніше ніж за 30 днів до дня проведення заходу подає в СБУ запит на отримання інформації про наявність чи відсутність законних підстав для недопущення його до участі в зазначених гастролях.

При цьому організатор повинен надати СБУ достовірну інформацію про ім'я та прізвище учасника, зазначені в його документі для в'їзду, а також про використання псевдонімів, участь у творчих колективах та іншу інформацію, яка характеризує його творчу діяльність.

Далі СБУ протягом 10 днів з моменту отримання запиту розглядає і надає організатору відповідь. Після отримання відповіді про відсутність підстав для недопущення громадянина Росії до участі в зазначених гастролях організатор укладає з ним договір.

Законопроектом також регламентовано, що організатор гастролей, який порушив ці вимоги, несе адміністративно-господарську відповідальність у формі штрафу в розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат.

Нагадаємо, наприкінці вересня Міністерство культури за поданням СБУ внесло ще 27 осіб до переліку людей, які створюють загрозу національній безпеці.

Раніше віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко запропонував створити спеціальний реєстр організаторів, які запрошують на гастролі російських артистів, котрі порушили українське законодавство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram