ГоловнаПолітика

СБУ видворила в Росію затриманого кореспондента НТВ

У В'ячеслава Немишева виявили "акредитацію" "ДНР".

СБУ видворила в Росію затриманого кореспондента НТВ

Служба безпеки України видворила в РФ кореспондента російського телеканалу НТВ В'ячеслава Немишева.

Його 4 жовтня затримали в Києві працівники поліції за вчинення дрібного правопорушення.

"Під час встановлення його особи правоохоронці виявили акредитаційне посвідчення фейкового "Міністерства інформаційної політики ДНР", так звану "військову акредитацію". Це стало підставою притягнення співробітників СБ України для перевірки затриманого", - повідомляють на сайті спецслужби.

СБУ встановила, що Немишев з весни 2016-го до осені 2017 року "працював" на тимчасово окупованій території України.

"Він підготував низку брехливих антиукраїнських матеріалів для ЗМІ на замовлення російських кураторів і в інтересах верхівки бойовиків для виправдання і популяризації їхньої протиправної діяльності в інформаційному просторі", - сказано в повідомленні.

Немишев видворений у РФ через пункт пропуску "Сеньківка" о 04:00 четверга. Причина - діяльність, що завдає шкоди національним інтересам України. Журналістові заборонено в'їзд в Україну терміном на три роки.

СБУ поінформувала про цей факт представників міжнародних та українських громадських об'єднань, що працюють у сфері захисту свободи слова.

Нагадаємо, наприкінці серпня СБУ депортувала з України російську журналістку Курбатову і заборонила їй в'їзд у країну на три роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram