ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував Раді продовжити на рік закон про особливий статус Донбасу

Термін дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування спливає 18 жовтня.

Порошенко запропонував Раді продовжити на рік закон про особливий статус Донбасу
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко вніс у Верховну Раду проект закону "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей".

Законопроект №7164 зареєстровано 4 жовтня. Президент визначив його як невідкладний.

Документ на рік продовжує термін дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Термін дії цього закону спливає 18 жовтня 2017 року.

Нагадаємо, іншим законопроектом Порошенко запропонував Раді визнати "ДНР" і "ЛНР" окупованими, закріпити пріоритетність Мінських домовленостей і перейменувати АТО. Передбачалося, що продовження дії особливого статусу Донбасу буде включено в цей проект закону.

Україна прийняла закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей восени 2014 року, але внесла в нього зміни навесні 2015 року, які не дозволили йому набути чинності, - законом передбачено, що положення про особливий статус набудуть чинності після проведення в ОРДЛО демократичних виборів. При цьому термін дії закону обмежено трьома роками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram