ГоловнаПолітика

Гречківський про передачу його справи до суду: ГПУ шукала зручний суд

ГПУ вручила обвинувальний акт члену ВРП 8 серпня

Гречківський про передачу його справи до суду: ГПУ шукала зручний суд
Фото: Макс Требухов

Член Вищої ради правосуддя Павло Гречківський вважає, що тривала передача Генеральною прокуратурою справи, в якій він проходить як підозрюваний, пов'язана з тим, що ГПУ шукала «зручних суддів». Про це він заявив у коментарі LB.ua.

«Перше, що мене дивує, - чому так довго справа передавалася до суду. Як відомо, обвинувальний акт мені вручили 8 серпня, відповідно до закону (хоча терміни чітко не встановлені), його повинні були негайно направити в суд. Але ГПУ передала його в суд майже через два місяці. Думаю, вони (представники ГПУ - ред.) шукали зручний суд, а в цьому суді - зручних суддів», - заявив Гречківський.

«Річ у тому, що всі мої клопотання, постанови про обшук, запобіжний захід і так далі розглядав Печерський суд. А зараз справу передали в Шевченківський», - додав він.

За словами члена ВРП, ГПУ навмисно зволікала з термінами передачі справи в суд, щоб направити його в інший.

«Згідно із законодавством, термін слідства в категорії злочину, в якому мене підозрюють, завершується з моменту передачі обвинувального акта до суду, а не вручення його копій фігурантам. При цьому слідство не може тривати довше за рік. Підозру мені вручили 21 вересня минулого року... Прокуратура спеціально затягла ці терміни, мабуть, для того, щоб домовлятися в зручному суді зі зручними суддями, щоб цей обвинувальний акт повернули назад ГПУ для продовження розслідування. Для того, щоб не дати можливості суду розглянути справу по суті. Мабуть, ГПУ не має певності в результатах розслідування», - сказав Гречківський.

Він також звертає увагу на те, що передача справи до суду збіглася з призначенням суддів Верховного Суду, а також голосуванням у парламенті за зміни до процесуального законодавства. «Чи є політика в моїй справі? Ось вам і політика», - додав член ВРП.

За словами Гречківського, прокуратура зібрала сім томів матеріалів у справі, в якій його звинувачують. Адвокат другого підозрюваного - арбітражного керуючого Олега Шкляра - направив у ГПУ 11 томів доказів, адвокати Гречківського - один том на 350-400 сторінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram