ГоловнаПолітика

Данилюк заявив про політичний тиск з боку Луценка

Міністр фінансів наголосив, що всі запити Міноборони були профінансовані вчасно.

Данилюк заявив про політичний тиск з боку Луценка
Фото: Сергей Нужненко

Міністр фінансів Олександр Данилюк назвав заяву генерального прокурора Юрія Луценка про можливу опосередковану вину Мінфіну у вибухах на військових складах у Калинівці спробами політичного тиску.

Про це він заявив перед початком засідання уряду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що це спроба політичного тиску... Міністерство фінансів повністю профінансувало всі запити Міністерства оборони і зробило це вчасно", - сказав Данилюк.

Він також додав, що нещодавно зарплата прокурорів зросла в п'ять разів.

"На мене тиснути під час бюджетного процесу... це не працює. Кошти на прокуратуру (в проекті бюджету на 2018 рік, - ред.) виділені адекватні", - зауважив він.

Нагадаємо, на території військових частин у Вінницькій області ввечері 26 вересня почалася пожежа, що спричинило вибухи боєприпасів. Більш ніж 30 тис. жителів прилеглих населених пунктів було евакуйовано. Слідство відпрацьовує чотири основні версії пожежі.

Генпрокурор Луценко назвав пожежу на арсеналі Міноборони в Калинівці диверсією Росії. Він також заявив про несвоєчасне виділення коштів на посилення охорони арсеналу.

У Мінфіні, своєю чергою, заявили, що фінансування бюджетної програми з охорони арсеналів у Калинівці надійшло в повному обсязі відповідно до запиту відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram