ГоловнаПолітика

Вже з жовтня пенсіонери отримають підвищену пенсію, - Гройсман

Президент і прем'єр привітали українців з прийняттям пенсійної реформи.

Вже з жовтня пенсіонери отримають підвищену пенсію, - Гройсман
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував Верховній Раді за прийняття пенсійної реформи і заявив, що уже з жовтня пенсіонери отримають підвищену пенсію.

Про це прем'єр написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

Він також повідомив, що Рада внесла до бюджетного кодексу відповідні зміни. За це рішення проголосували 255 народних депутатів.

Законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України, що стосуються підвищення пенсій" (№6617) уточнює положення щодо витрат держбюджету, а також покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду. Зокрема, документ передбачає розширення зобов'язань місцевих бюджетів за видатками для програм соцзахисту.

"Верховна Рада ухвалила також важливі для реалізації пенсійної реформи зміни до Бюджетного Кодексу. Дякую 255 депутатам за підтримку цього законопроекту. Негайно починаємо перерахунок пенсій відповідно до прийнятих сьогодні законодавчих змін, щоб уже в жовтні 2017 пенсіонери отримали підвищені пенсії!", - написав Гройсман.

Президент Петро Порошенком привітав українців з прийняттям пенсійної реформи.

"Вітаю співвітчизників з прийняттям довгоочікуваної пенсійної реформи. Вже зараз вона дає можливість підвищити пенсії для понад 9 млн українців", - написав президент у Фейсбуці.

Чому депутати тягнули з пенсійною реформою, читайте в матеріалі LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram