ГоловнаПолітика

ГПУ відправила Януковича під заочний суд у справі про розстріл Майдану

Екс-президенту інкриміновано смерті Небесної Сотні.

ГПУ відправила Януковича під заочний суд у справі про розстріл Майдану

Генеральна прокуратура через три з половиною роки після кривавих подій на Майдані звернулася до суду по дозвіл на проведення заочного судового провадження над екс-президентом Віктором Януковичем.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

Цю справу розслідує управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ. Януковича підозрюють в організації перевищення влади і службових повноважень працівниками правоохоронних органів на Майдані, що призвело до масових жертв серед мітингувальників. Також йому інкриміновано організацію умисних убивств на Майдані 19-20 лютого 2014 року і теракту 20 лютого на вулиці Інститутській.

"За результатами розслідування 26.09.2017 до Печерського районного суду Києва подано клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування проти підозрюваного Януковича В.Ф. у скоєнні вищевказаних злочинів", - йдеться в повідомленні у фейсбуці Сарган, однак, імовірно, тут допущена помилка і йдеться все ж про клопотання про спеціальне судове провадження, а не досудове розслідування.

Судовий розгляд клопотання призначено на 12:40 5 жовтня.

Нагадаємо, разом з Януковичем у цій справі підозрюють екс-голову МВС Віталія Захарченка, його заступника Віктора Ратушняка, екс-голову Служби безпеки України Олександра Якименка, його першого заступника Володимира Тоцького і колишнього заступника начальника - начальника міліції громадської безпеки ГУ МВС у Києві Петра Федчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram