ГоловнаПолітика

Сенцова етапували за полярне коло

"Ввезуть у Ямало-Ненецький автономний округ. А там тільки одне місце - це легендарні Харпи".

Сенцова етапували за полярне коло
Фото: Сергей Нужненко

"Відкрита Росія" ввечері в суботу опублікувала лист українського режисера Олега Сенцова, якого засудили до 20 років позбавлення волі в Росії. З нього випливає, що його відправили в крайню північну колонію суворого режиму РФ - у селищі Харп на Ямалі, розташованому неподалік від Воркути.

"Вивезли різко з Якутії і везуть у Ямало-Ненецький автономний округ. А там тільки одне місце для відбування покарання - це легендарні Харпи... Нічого доброго від цього відрядження не очікую. Тим паче, проїхавши іркутський і омський централи, маю певне уявлення про те, як буває погано, і не тільки з розповідей", - написав він ще 17 вересня, перебуваючи в Тюмені.

Сенцов пише, що сподівається, що "вивезе цю поїздку і перебування в кінцевій точці на рештках свого здоров'я".

"Сподіваюся, що ви там теж не будете влаштовувати з цього приводу істерику, тому що я сиджу не один, нас багато, і в мене аж ніяк не найгірші умови", - написав він.

Нагадаємо, 2015 року Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він створив у Криму спільноту, яка влаштувала два напади і готувала ще два. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.

Сенцов відбував термін у Якутську, але на початку вересня його етапували в Іркутськ. Потім повідомляли, що Сенцова відвезли до Челябінська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram