ГоловнаПолітика

Вибухи в Калинівці мають всі ознаки диверсії, - Міноборони

Першим було повідомлення саме про вибухи, а не про пожежу.

Вибухи в Калинівці мають всі ознаки диверсії, - Міноборони
Фото: EPA/UPG

За наявною інформацією, вибухи в Калинівці Вінницької області, де сталася пожежа на складах боєприпасів, мають всі ознаки диверсії.

Про це заявив заступник керівника сектору "М" (2014-2015) полковник Віктор Шидлюх, повідомляє 5 канал.

"За наявною інформацією зараз у нас є всі ознаки тільки диверсії. Оскільки, по-перше, вибухи були першими, саме вибухи були першими, про що і поступив сигнал. Якби причиною була пожежа, то загорілися б пил і кілька вагонів боєприпасів для того, щоб створити критичну масу вогню, яка змусила б боєприпаси здетонувати. Такі речі не могли б залишитися непоміченими, і відразу було б все ж повідомлення про пожежу. Але те, що першим було повідомлення саме про вибухи, і інша інформація свідчать про те, що це була саме диверсія", - розповів полковник.

Шидлюх наголосив, що остаточну причину вибухів у Калинівці зможе назвати слідство.

"Остаточну причину може назвати тільки слідство, це однозначно, якщо воно буде проведена грамотно і певні фахівці будуть залучатися", - зазначив він.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що на арсеналі Міноборони в Калинівці, ймовірно, був закладений детонатор, який і призвів до вибуху.

Нагадаємо, прокуратура назвала чотири версії пожежі в Калинівці. Перша - проникнення особи на територію військової частини і встановлення вибухового пристрою. Друга - вибуховий пристрій було вмонтовано в боєприпаси, які надходили до військової частини на зберігання. Третя - кримінальне правопорушення, вчинене працівниками, які встановлювали відеоспостереження на території частини. І четверта версія - кримінальне правопорушення, вчинене у зв'язку з порушенням порядку зберігання боєприпасів і їх технічного обслуговування.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос спростував інформацію про диверсійні групи в Калинівці Вінницької області, де горіли військові склади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram