ГоловнаПолітика

Заступник голови Нацполіціі прийшов до суду захищати підозрюваних у злочинах на Майдані підлеглих

"Ці працівники мені дуже потрібні, вони фахівці і вони не порушували закон".

Заступник голови Нацполіціі прийшов до суду захищати підозрюваних у злочинах на Майдані підлеглих
Фото: Макс Требухов

Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич прийшов до Печерського районного суду Києва захищати підозрюваних в скоєнні злочинів на Майдані співробітників поліції, повідомляє Громадське.

"Це гідні офіцери, що виконували після 2014 року свої обов'язки. Їх викликали для надання свідчень в ролі свідків, були обшуки у цих людей вдома, і вони продовжували нести службу. Три роки їх ніхто не чіпав", - заявив Фацевич.

За його словами, один з підозрюваних був старшим інспектором з особливих доручень відділу організації конвойної служби і охорони суддів, другий - начальником цього ж відділу. Одного з них звинувачують, що він організовував видачу спецзасобів, які закуповувалися в Росії. Але, як зазначив Фацевич, старший інспектор з особливих доручень не може відповідати за видачу спецзасобів.

"Ці працівники мені дуже потрібні, вони фахівці і вони не порушували закон. Я читав клопотання. Якщо я керівник і я бачив би, що вони до чогось причетні, я б тут не стояв зараз. Я їх безпосередній керівник, я прийшов їх підтримати", - заявив він.

Суд відмовився розглядати запобіжний захід підозрюваним у справах Майдану. Прокурори відзначили, що оскільки судом не обрані запобіжні заходи, у них немає підстав затримувати або утримувати підозрюваних. Водночас сторона обвинувачення заявляє, що підозрювані можуть втекти, оскільки їм загрожує довічне позбавлення волі.

Прокуратура клопотала про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Сергія Поготова, який під час Майдану обіймав посаду заступника начальника департаменту громадської безпеки МВС. Зараз він не працює в правоохоронних органах.

Також прокурори клопотали про такий запобіжний захід Ігорю Бабичу, який зараз працює начальником департаменту превентивної діяльності Національної поліції, а на момент скоєння злочину був головним інспектором відділу організації служби конвойних підрозділів.

Третій підозрюваний - Анатолій Серединський. У момент скоєння злочину він займав посаду начальника відділу служби управління організації конвойних підрозділів департаменту громадської безпеки МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram