ГоловнаПолітика

Тільки 4 суддів з "недобросовісної 30-ки" можуть викликати сумніви в добропорядності, - ЗМІ

"Юридична газета" проаналізувала висновки Громадської ради доброчесності.

Тільки 4 суддів з "недобросовісної 30-ки" можуть викликати сумніви в добропорядності, - ЗМІ
Фото: runews.su

Тільки четверо суддів - кандидатів до Верховного суду - з так званої "тридцятки недоброчесних" можуть викликати сумнів у їх доброчесності.

Про це пише "Юридична газета", яка проаналізувала висновки Громадської ради доброчесності з цього питання.

"Ми проаналізували всі 30 висновків Громадської ради щодо «сумнівних» кандидатів. У результаті тільки четверо з 30-ти, на наше переконання, можуть потенційно свідчити про сумніви в доброчесності кандидатів", - йдеться в повідомленні.

З рекомендаціями Вищої ради правосуддя щодо кандидатів на посади суддів Верховного Суду можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, конкурс до Верховного Суду почався 7 листопада 2016 року. Зареєструвалися для участі в конкурсі 1436 осіб, 846 осіб подали документи на участь, з яких до конкурсу було допущено 653, з них 625 - до проходження кваліфікаційного оцінювання.

27 липня Вища кваліфікаційна комісія суддів визначила переможців конкурсу на 120 посад суддів нового Верховного Суду. Серед 120 переможців - 30 кандидатур були ветовані Громадською радою доброчесності як такі, що не відповідають критеріям професійної етики і доброчесності.

Загалом Вища кваліфікаційна комісія суддів, яка становила список переможців конкурсу до Верховного суду, проігнорувала 76 негативних висновків Громадської ради доброчесності.

Кандидатури переможців будуть розглянуті ВСП, а потім передані на затвердження Петру Порошенку. Зараз члени ВСП перебувають в дорадчій кімнаті, рішення поки що не оголошено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram