ГоловнаПолітика

Вища рада правосуддя рекомендувала 111 кандидатів на призначення до Верховного Суду

Двох переможців конкурсу забракували, кандидатури ще сімох продовжать розглядати.

Вища рада правосуддя рекомендувала 111 кандидатів на призначення до Верховного Суду
Фото: zib.com.ua

Вища рада правосуддя рекомендувала президентові Петру Порошенку призначити суддями нового Верховного Суду 111 із 120 переможців конкурсу.

Про це повідомив голова ВРП Ігор Бенедисюк у п'ятницю.

Зокрема, ВРП схвалила призначення суддями Верховного Суду в. о. голови Вищого адміністративного суду Михайла Смоковича, голови Вищого господарського суду Богдана Львова та голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Бориса Гулька.

Кандидатури судді госпсуду Донецької області Володимира Матюхіна та судді Вищого спецсуду Тетяни Франтовської Рада забракувала, розгляд питання щодо ще сімох переможців конкурсу відкладено.

Нагадаємо, що конкурс до Верховного Суду почався 7 листопада 2016 року. Зареєструвалися для участі в конкурсі 1436 особи, 846 осіб подали документи на участь, з яких до конкурсу було допущено 653, з них 625 - до проходження кваліфікаційного оцінювання.

27 липня Вища кваліфікаційна комісія суддів визначила переможців конкурсу на 120 посад суддів нового Верховного Суду. Серед 120 переможців 30 кандидатур були ветовані Громадською радою доброчесності як такі, що не відповідають критеріям професійної етики і доброчесності.

Загалом Вища кваліфікаційна комісія суддів, яка складала список переможців конкурсу до Верховного Суду, проігнорувала 76 негативних висновків Громадської ради доброчесності.

Кандидатури переможців були передані на розгляд ВРП, після чого їх має затвердити своїм указом Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram