ГоловнаПолітика

Twitter заблокував 200 акаунтів у справі про втручання РФ в американські вибори

Представники сервісу відзвітували перед комітетом з розвідки Конгресу США

Twitter заблокував 200 акаунтів у справі про втручання РФ в американські вибори
Twitter
Фото: EPA/UPG

Сервіс мікроблогів Twitter заблокував 201 обліковий запис у зв'язку з розслідуванням можливого втручання Росії в президентські вибори у США.

Про це повідомляють у прес-релізі компанії в четвер, 28 вересня.

Зокрема, були заблоковані 22 акаунти у Twitter, безпосередньо пов'язані з фейковими сторінками, які розміщували політичні рекламні оголошення в соцмережі Facebook. Причина блокування - "порушення правил, переважно порушення заборон на спам". Через ці профілі були виявлені ще 179 облікових записів, які так чи інакше були пов'язані з ними. "Ні передані Facebook акаунти, ні пов'язані з ними облікові записи, які ми вирахували, не розміщували рекламу у Twitter", - додали в компанії.

Того самого дня представники Twitter провели закритий брифінг у комітеті з питань розвідки Палати представників Конгресу США. Після брифінгу конгресмен-демократ Адам Шифф похвалив мережу мікроблогів за "лікувальні кроки" щодо підозрілих акаунтів, але зазначив, що компанії ще належить попрацювати в цьому напрямку, передає DW.

Інший конгресмен від Демократичної партії Марк Ворнер залишився "глибоко розчарований" мізерністю відомостей, наданих Twitter. За його словами, виступ компанії був недостатньо опрацьованим і ґрунтувався на попередній презентації Facebook. "Їхня реакція, чесно кажучи, була недостатньою практично за всіма параметрами", - поскаржився Ворнер.

16 вересня компанія Facebook повідомила, що виявила близько 3000 політичних рекламних оголошень на суму 100 тис. доларів. Вони були розміщені з липня 2015 року по травень 2017 року й оплачені з 470 фейкових сторінок й облікових записів, пов'язаних одне з одним й, імовірно, керованих з Росії. В основному ці оголошення не мали безпосередньо агітаційного або пропагандистського характеру. Більшість із них, однак, містили провокаційні заяви на тему імміграції, прав сексуальних меншин, права носіння зброї для поляризації громадської думки у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram