ГоловнаПолітика

Захист оскаржив вирок кримському журналісту Семені

Розгляд апеляції відбудеться не раніше, ніж через місяць.

Захист оскаржив вирок кримському журналісту Семені
Николай Семена

Захист кримського журналіста Миколи Семени оскаржив вирок, винесений йому підконтрольним Кремлю Залізничним районним судом Сімферополя.

Адвокати подали коротку апеляційну скаргу 27 вересня, повідомив "Крым.Реалии" один із захисників Семени Олександр Попков.

"Ми подали апеляцію. Апеляція ця поки що коротка. Це пов'язано з тим, що ми ще не ознайомилися з протоколами судових засідань, а протоколи дуже великі, об'ємні, тому що вони були з лютого і нам весь цей час не давали ознайомитися. Тому ми спочатку подали апеляцію, щоб застовпити десятиденний апеляційний термін", - пояснив адвокат.

Попков уточнив, що після ознайомлення з протоколами захист підготує повну апеляційну скаргу.

Водночас, за прогнозами адвоката, розгляд апеляції відбудеться не раніше, ніж через місяць.

22 вересня суд в окупованому Криму журналіста Миколу Семену засудив до двох з половиною років в'язниці умовно з випробувальним терміном три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Нагадаємо, Миколу Семену, журналіста "Радіо Свобода" і Крым.Реалии" звинувачує російська влада в публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ провела обшук, а в травні того ж року йому було пред'явлено обвинувачення в тому, що журналіст опублікував статтю, яку розцінили як "виправдання тероризму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram