ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила про підозру екс-нардепу від ПР у справі про "чорну бухгалтерію"

Імена фігурантів справи не вказані.

ГПУ повідомила про підозру екс-нардепу від ПР у справі про "чорну бухгалтерію"
Фото: facebook.com/arsen.avakov

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому народному депутату від Партії регіонів і помічниуа нардепа у справі про "чорну бухгалтерію" ПР.

За версією слідства, вони здійснювали функції з обліку та видачі готівки в іноземній валюті, незаконно збагачувалися, давали хабарі високопоставленим чиновникам, повідомляється на сайті ГПУ.

Підозру пред'явлено за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 369 КК України (в редакції від 05.04.2001); ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 369 КК України (в редакції від 07.04.2011); ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 368-2 КК України (в редакції від 07.04.2011).

У фігурантів справи ГПУ спільно з детективами Національного антикорупційного бюро провели обшуки. Вилучили цінності, комп'ютерну техніку і документи.

Імена фігурантів справи в повідомленні ГПУ не вказані.

Нагадаємо, 28 травня 2016 року колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів в розмірі близько $2 млрд.

Загалом до рук НАБУ потрапило понад 840 сторінок за період 2008-2012 років. Ці сторінки заповнені від руки. В них зазначені дати, прізвища та ініціали, суми виданих коштів та короткий опис статті витрат. На кожному аркуші близько 30 записів. Усього, за попередніми підрахунками, в переданих матеріалах є близько 25 тисяч рядків.

У червні справу про "чорну бухгалтерію" ПР передали від НАБУ в Генпрокуратуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram