ГоловнаПолітика

Білорусь заявила про порушення кордону патрульним літаком Держприкордонслужби України

Послу України вручили ноту протесту.

Білорусь заявила про порушення кордону патрульним літаком Держприкордонслужби України
Фото: dpsu.gov.ua

Міністерство закордонних справ Білорусі 28 вересня викликало українського посла Ігоря Кизима. Приводом стало порушення повітряного простору з боку України літаком DA-42, яке сталося 25 травня.

"Керівнику української дипмісії в Мінську була вручена нота у зв'язку з порушенням повітряного простору Республіки Білорусь з боку України літаком DA-42 25 вересня 2017 р. Відзначивши неприпустимість порушень Державного кордону, білоруська сторона повідомила, що очікує офіційних пояснень і виходить з того, що Україною буде вжито вичерпних заходів, спрямованих на недопущення повторення таких інцидентів у майбутньому", - йдеться на сайті МЗС Білорусі.

Водночас прес-секретар ДПСУ Олег Слободян заявив, що порушення не було. Літак прикордонників виконував плановий політ для повітряного моніторингу кордону на ділянці Чернігівського та Житомирського прикордонних загонів. Літак обладнаний системою вторинної локації, що дозволяє органам управління повітряним рухом відстежувати політ літака, і вони порушення кордону не фіксували.

Фото: facebook.com/oleh.slobodyan

"Звичайно, в межах компетенції Держприкордонслужба ще раз перевірить усю технічну документацію, що стосується цього польоту", - написав Слободян у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram