ГоловнаПолітика

Порошенко привітав Меркель із перемогою на парламентських виборах

"Від цієї перемоги залежить стабільність усієї Європи", - сказав президент.

Порошенко привітав Меркель із перемогою на парламентських виборах
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко привітав федерального канцлера Німеччини Анґелу Меркель з перемогою її політичної сили на парламентських виборах, які відбулися в Німеччині 24 вересня.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Від цієї перемоги залежить стабільність усієї Європи", - заявив Порошенко. Він також побажав Меркель успішного завершення коаліційних переговорів.

Співрозмовники обмінялися думками щодо розвитку ситуації на Донбасі та стану імплементації Мінських домовленостей. Зокрема, вони скоординували підходи до реалізації ініціативи щодо розгортання миротворчої операції ООН на території окупованої частини Донбасу і неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону.

Порошенко також наголосив на необхідності негайних кроків для недопущення виконання так званого "вироку" лідеру кримських татар - Ільмі Умерову, якого російський суд засудив до двох років позбавлення волі в колонії-поселенні.

Президент також наголосив на важливості міжнародної підтримки для звільнення всіх українських заручників із російського полону.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що перемога Меркель на виборах "наближує відновлення територіальної цілісності України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram