ГоловнаПолітика

ЄС не визнає вироку Умерову і закликає Росію скасувати його

Засудження Умерова є серйозним порушенням його прав.

ЄС не визнає вироку Умерову і закликає Росію скасувати його
Ильми Умеров

Європейський Союз не визнає вирок заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову і закликає Росію скасувати його.

Про це повідомляє представництво ЄС в Україні у Фейсбуці.

"У середу, 27 вересня 2017 року, кримськотатарський лідер і заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров засуджений у Криму до 2 років ув'язнення. Європейський Союз не визнає незаконної анексії Кримського півострова Російською Федерацією. Тому ЄС не визнає і цього так званого суду і його вироку", - йдеться в повідомленні.

На думку представництва Євросоюзу, засудження Умерова є серйозним порушенням його прав і є ще одним прикладом переслідування кримськотатарського народу.

"Цей вирок є прикладом серйозного погіршення ситуації з правами людини в Криму, яке також було задокументовано в нещодавній доповіді Верховного комісара ООН з прав людини", - зазначається в повідомленні.

Підкреслюється, що Умерова засудили за публічне висловлення незгоди з незаконною анексією Криму за ст.280.1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії) Кримінального кодексу Росії.

"Цей вирок є порушенням міжнародного гуманітарного права. Європейський Союз закликає скасувати його", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Сімферопольський районний суд, підконтрольний російській окупаційній владі, визнав Умерова винним у закликах до сепаратизму і засудив його до двох років позбавлення волі в колонії-поселенні.

Коментуючи рішення суду, президент Петро Порошенко закликав посилити тиск на Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram