ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав Абромавичуса спростувати звинувачення на адресу нардепа Кононенка

Апеляційний суд залишив чинним рішення першої інстанції.

Суд зобов'язав Абромавичуса спростувати звинувачення на адресу нардепа Кононенка
Фото: Макс Требухов

Апеляційний суд Києва ухвалив рішення задовольнити позов народного депутата від БПП Ігоря Кононенка проти колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса частково.

Про це повідомляє сайт "Букви".

"Сьогодні розглядали апеляцію пана Абромавичуса, і Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення першої інстанції. Згідно із законодавством, після апеляційної інстанції рішення набуває чинності", - прокоментував рішення суду Кононенко.

На запитання судді про те, чи є в Абромавичуса нові докази, які не було належним чином розглянуто в суді першої інстанції, адвокат екс-чиновника попросив суд звернути увагу на скріншоти листування в месенджері Telegram народного депутата Геннадія Чекіти, який нібито лобіював призначення в МЕРТ, входячи в "групу Кононенка" фракції БПП.

Також адвокат представив скріншоти email-листування з бізнесменом Михайлом Бейліним з адреси Конененка. Нардеп заявив, що до 2012 року дійсно користувався цією електронною поштою, проте, якщо листування датується більш пізніми датами, це означає, що "скриньку" створили треті особи.

"Кадрова політика була ключем успіху МЕРТ", - заявив Абромавичус під час дебатів, наголосивши, що втручання в неї могло мати критичні наслідки для країни.

Після короткої наради суд ухвалив рішення задовольнити частково Апеляційну скаргу, рішення Печерського суду скасувати частково, стягнути з Абромавичуса 551 грн 21 коп. на користь Кононенка, а також зобов'язати Абромавичуса спростувати озвучену щодо Кононенка інформацію в такий самий спосіб, в який її було поширено.

Нагадаємо, в лютому 2016 року Абромавичус подав у відставку, звинувативши Кононенка в спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра. Пізніше Абромавичус назвав ім'я людини, яку йому "наполегливо рекомендували" як заступника. Ним виявився виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник. При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, який просив внести кандидатуру Пасішника на затвердження, Абромавичус назвати відмовився.

Незабаром Кононенко склав із себе повноваження першого заступника голови фракції БПП на період розслідування НАБУ заяв Абромавичуса.

У травні 2016 року НАБУ виправдало Кононенка і не знайшло підтверджень того, що нардеп чинив незаконний вплив на екс-міністра економіки. Кононенко повернувся на посаду заступника голови фракції БПП.

13 квітня Печерський райсуд Києва задовольнив позов Кононенка про захист честі та гідності, поданий проти Абромавичуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram