ГоловнаПолітика

Адвокат назвав вирок Умерову смертельним через стан здоров'я

"Я не виключаю, що його можуть відправити і в Сибір".

Адвокат назвав вирок Умерову смертельним через стан здоров'я
Ильми Умеров

Вирок у вигляді двох років колонії-поселення для заступника Меджлісу Ільмі Умерова, який 27 вересня виніс окупаційний суд Криму, є небезпечним для нього в зв'язку зі станом здоров'я.

Про це повідомив колишній адвокат Умерова Микола Полозов (Полозова перевела ФСБ у статус свідка, тому він зараз не захищає Умерова), повідомляє Громадське.

"Ільмі - людина дуже хвора. У нього хвороба Паркінсона, діабет, ішемічна хвороба, він інвалід третьої групи. Той вирок, який йому винесли - навіть більш жорсткий, ніж просив прокурор - для нього смертний вирок. Немає відповідних умов в колонії-поселенні", - зазначив він.

За словами Полозова, є тільки одна така колонія в Криму - в Керчі. У той же час, захисник упевнений, що Умерова відправлять відбувати покарання в РФ.

"Це робиться спеціально, для того, щоб зламати людину, щоб залякати інших. Я не виключаю, що його можуть відправити і в Сибір", - сказав Полозов.

Він пояснив, що зараз єдина мета захисників - послідовно довести справу до Європейського суду, а потім передати справу до міжнародного суду в Гаазі.

Нагадаємо, Сімферопольський районний суд, підконтрольний російській окупаційній владі, визнав заступника голови Меджлісу Умерова винним в закликах до сепаратизму і засудив його до двох років позбавлення волі в колонії-поселенні.

Коментуючи рішення суду, президент Петро Порошенко закликав посилити тиск на Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram