ГоловнаПолітика

Росія побудує 50-кілометрову огорожу між материковою Україною і Кримом

Роботи повинні бути виконані до 20 грудня 2017 року.

Росія побудує 50-кілометрову огорожу між материковою Україною і Кримом
Фото: investigator.org.ua

Росія оголосила тендер на будівництво 50 км загородження з початковою вартістю 212 млн рублів на адміністративному кордоні з анексованим Кримом.

Про це свідчать дані, розміщені на сайті єдиної інформаційної системи в сфері закупівель Росії.

Згідно з даними, Прикордонне управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації з Республіки Крим оголосило аукціон на постачання і монтаж огорожі висотою понад 2 м і довжиною 49,5 км в Красноперекопському районі, що межує з Україною.

Згідно з конкурсною документацією, роботи повинні бути виконані до 20 грудня 2017 року, максимальна (початкова) вартість контракту - 212,88 млн руб.

Крім того, в документації обумовлено, що конструкція забору повинна забезпечувати високу міцність, довговічність і економічність в експлуатації.

Нагадаємо, про початок реалізації масштабного проекту "Стіна", який передбачає інженерне облаштування більш ніж 3 тис. км українсько-російського кордону, Арсеній Яценюк, будучи прем'єр-міністром, оголосив у 2014 році. Серед завдань проекту - зупинити нелегальну міграцію, контрабанду, проникнення диверсійних груп і переміщення зброї та радіоактивних матеріалів.

Реалізація проекту повинна була зайняти чотири роки (2015-2018). Поки що вона будується тільки в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram