ГоловнаПолітика

В Україну не пустили депутата угорської радикальної партії "Йоббік"

СБУ заборонила Христині Морваї в'їзд у країну до 2019 року.

В Україну не пустили депутата угорської радикальної партії "Йоббік"
Кристина Морваи
Фото: 444.hu

Прикордонники не пустили на територію України депутата Європарламенту від угорської радикальної партії "Йоббік" Христину Морваї.

Про це повідомив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободан у Фейсбуці.

"Близько 15:00 на кордоні з Угорщиною співробітники Держприкордонслужби виявили і не пропустили в Україну угорського політика, якому Служба безпеки України заборонила в'їзд до липня 2019 року. Депутат Європарламенту від угорської радикальної партії «Йоббік» Христина Морваї прибула в пункт пропуску «Лужанка». Під час паспортного контролю прикордонники виконали доручення СБУ", - написав він.

Слободян пояснив, що в 2014 року Морваї відвідувала непідконтрольні території окремих районів Донецької та Луганської областей і висловлювала підтримку ватажкам бойовиків.

Нагадаємо, партія "Йоббік" відстоює створення русинсько-угорської автономії на території Закарпаття. Представники партії були присутні як офіційні спостерігачі на "референдумі" в Криму і на "виборах" у "ЛНР" і "ДНР".

Наприкінці грудня 2015 року Україна відмовила у в'їзді одному з лідерів партії "Йоббік" Іштвану Саваї, заборонивши йому в'їзд у країну на п'ять років.

Улітку минулого року співробітники СБУ в Закарпатській області оголосили офіційне попередження про кримінальну відповідальність за сепаратизм місцевому жителю, члену партії "Йоббік".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram