ГоловнаПолітика

У справі про "злив" інформації з Солом'янського суду з'явився новий підозрюваний

Джерелу витоку повідомили про підозру ще в травні.

У справі про "злив" інформації з Солом'янського суду з'явився новий підозрюваний
Фото: Сергей Нужненко

У справі про "злив" інформації з Солом'янського районного суду Києва з'явився ще один підозрюваний.

Як повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, 19 вересня повідомили про підозру адвоката, який отримував інформацію з автоматизованої системи документообігу (комп'ютерна програма Д-3) від помічниці одного з суддів. Підозрюваному інкримінують ч. 2 ст. 376-1 Кримінального кодексу - несанкціонований доступ до інформації.

26 вересня Солом'янський райсуд обрав адвокату запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Нагадаємо, 24 травня директор НАБУ Артем Ситник повідомив про затримання працівниці Солом'янського суду, яка "зливала" інформацію про плановані обшуки Бюро. "Фактично бралася інформація з реєстру судових рішень - закритої частини і передавалася особам зацікавленим - ця справа стосується великих земельних олігархів. Затримано працівницю під час передачі роздрукованої закритої інформації з судових рішень про обшуки на підконтрольних підприємствах", - розповів Ситник.

Пізніше з'ясувалося, що затримана - помічниця судді Сергія Агафонова. Незаконно використовуючи пароль і логін секретаря, вона отримала доступ до секретної інформації з автоматизованої системи документообігу суду. З листопада 2016 року вона стежила за подачею клопотань НАБУ на проведення обшуків і отримання доступу до документів у справі проти керівництва агрохолдингу "Авангард".

Інформацію про зміст і розгляд клопотань жінка передавала керівнику адвокатської фірми "Правочин", а потім - колишньому голові наглядової ради ПрАТ "Авангард".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram