ГоловнаПолітика

Настав час змінити голову Генштабу, - Береза

Нардеп вважає начальника Генерального штабу відповідальним за пожежну безпеку на складах.

Настав час змінити голову Генштабу, - Береза
Юрий Береза
Фото: Макс Требухов

За пожежну безпеку на складах відповідальність несе начальник Генерального штабу, і сьогодні настав час говорити про його заміну. Про це заявив народний депутат з фракції "Народний фронт", колишній комбат Юрій Береза в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Почитаймо обов'язки вищих посадових осіб за всі події. В першу чергу за пожежну безпеку в Збройних силах України несе відповідальність начальник Генерального штабу. Після Балаклії (вибухів на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від міста Балаклія Харківської області, - ред.) у мене є офіційний запит про відсторонення на момент розслідування начальника Генштабу від виконання службових обов'язків", - сказав він.

"Настав час заміни і приходу до Генерального штабу свіжої крові. Людини, яка здатна насправді оцінити все. Стратегічно начальник Генштабу мав зробити кілька речей за підсумками засідання комітету національної безпеки і оборони. Зробити все, щоб боєприпаси першої та другої категорії не були на одній території. Розмістити боєздатні бригади, які можуть брати участь у бойових діях проти Російської Федерації", - пояснив нардеп.

"Після Радянського Союзу в Україні доволі велика кількість баз. Необхідно зробити ревізію і впорядкувати те, що нам потрібно сьогодні, завтра, і те, що знадобиться післязавтра. Розтягнути по всій лінії можливого протистояння з РФ", - додав Береза.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram