ГоловнаПолітика

Експерти обговорять, що відбувається за лаштунками конкурсу до Верховного Суду

Чому розгляд кандидатів у Вищій раді правосуддя відбувається за зачиненими дверима?

Експерти обговорять, що відбувається за лаштунками конкурсу до Верховного Суду
Фото: 24tv.ua

28 вересня о 12:30 у рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна і Реанімаційного пакету реформ за підтримки сайту LB.ua в прес-центрі Інституту Горшеніна (м. Київ, вул. Мала Житомирська, 18б) відбудеться круглий стіл на тему "Новий Верховний Суд: що відбувається за лаштунками "прозорого" конкурсу?".

25 вересня Вища рада правосуддя завершила розгляд матеріалів 120 кандидатів у Верховний Суд і пішла в нарадчу кімнату для формування остаточного списку майбутніх суддів Верховного Суду. ВРП має законне право відмовити у внесенні подання Президентові про призначення кандидата суддею в разі обґрунтованого сумніву в його доброчесності та професійній етиці, або якщо його призначення негативно вплине на рівень довіри до судової влади. Але протягом процесу розгляду кандидатів доповідачі-члени ВРП не рекомендували призначати тільки чотирьох суддів, двоє з яких отримали негативні висновки Громадської ради доброчесності. Це при тому, що до фінального списку зі 120 переможців, рекомендованих Вищою кваліфікаційною комісією суддів, потрапили аж 30 нечесних кандидатів, які отримали негативні висновки Громадської ради доброчесності.

Крім того, ВРП розглядала кандидатів у ситуації конфлікту інтересів, проігнорувавши півсотні заяв самих членів ВРП про неможливість об'єктивного розгляду кандидатів.

Чому розгляд кандидатів у Вищій раді правосуддя відбувається за зачиненими дверима? Що відбувається за лаштунками прозорого конкурсу? Яка відповідальність Президента за нечесних суддів нового Верховного Суду? Про це та інше говоритимуть учасники круглого столу "Новий Верховний Суд: що відбувається за лаштунками "прозорого" конкурсу?"

Спікери:

  •     Михайло Жернаков, директор Фонду DEJURE, член Ради Реанімаційного пакету реформ;
  •     Галина Чижик, юрист Кампанії "ЧЕСНО.Фільтруй суд!";
  •     Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції;
  •     Віталій Титич, координатор Громадської ради доброчесності.

Модератор - Ірина Соломко, керівник комунікаційного відділу Реанімаційного пакету реформ.

Захід транслюватиметься в прямому ефірі на сторінці РПР у Facebook, а також LB.ua.

Додаткова інформація та акредитація за телефоном: Інна Неродик, 096119 73 37

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram