ГоловнаПолітика

Учасника прориву Саакашвілі через кордон залишено під вартою без права застави

Сім нардепів і Саакашвілі просили суд про взяття Бурцева на поруки.

Учасника прориву Саакашвілі через кордон залишено під вартою без права застави
Фото: runews.su

Апеляційний суд Львівської області залишив без задоволення апеляцію захисників щодо 39-річного Олександра Бурцева, який брав участь в прориві Михайла Саакашвілі через кордон, повідомляє Укрінформ.

39-річному уродженцю Івано-Франківської області за участь в "прориві" кордону Саакашвілі визначено запобіжний захід у вигляді двомісячного перебування під вартою без права застави. Його підозрюють за трьома статтями Кримінального кодексу.

"Визнати постанови Галицького районного суду Львова про взяття Бурцева під варту без права застави обґрунтованими. Прохання захисту змінити запобіжний захід на особисте зобов'язання не підлягає задоволенню", - зазначив голова суддівської колегії Зіновій Макойда.

Під час оголошення вироку підсудний, який хворіє на цукровий діабет першого ступеня, втратив свідомість.

Повідомляється, що про взяття Бурцева на поруки до Апеляційного суду звернулися сім народних депутатів і лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі. Він особисто був присутній на засіданні суду, однак вироку не дочекався.

Олександр Бурцев є бійцем батальйону "Шахтар".

Після подій 10 вересня в КПП "Шегині" радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував в Facebook відео, на якому видно, що Бурцев бив прикордонників під час прориву Саакашвілі через кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram