ГоловнаПолітика

Гройсман: якщо Рада ухвалить пенсійну реформу 3 жовтня, пенсії встигнуть підвищити

"Ми це зробимо, нам потрібні 226 голосів депутатів". 

Гройсман: якщо Рада ухвалить пенсійну реформу 3 жовтня, пенсії встигнуть підвищити
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман  заявив, що якщо Верховна Рада ухвалить пенсійну реформу 3 жовтня, то пенсії теж будуть підвищені з жовтня.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "Україна", повідомляється на сайті Кабміну.

"Якщо депутати 3 жовтня ухвалять пенсійну реформу, я беру зобов'язання: у жовтні пенсії будуть підвищені для 9 млн пенсіонерів. Ми це зробимо, нам потрібні 226 голосів депутатів", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, що Гройсман ще у квітні анонсував підвищення пенсій з 1 жовтня 2017 року на суму від 200 до 1000 гривень. Для цього слід ухвалити в другому читанні та в цілому законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

Він передбачає серйозне реформування пенсійної системи України. Зокрема, передбачається підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році, до 2028 року він має становити 35 років.

Весь минулий пленарний тиждень Верховна Рада розглядала поправки до судової реформи й досі не пройшла всі. За регламентом депутати не можуть перейти до інших питань, тому 3 жовтня вони продовжать розглядати поправки.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram