ГоловнаПолітика

Порошенко в Канаді взяв участь у церемонії відкриття "Ігор Нескорених"

Україна вперше отримала право взяти участь у Invictus Games.

Порошенко в Канаді взяв участь у церемонії відкриття "Ігор Нескорених"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною взяв участь в урочистій церемонії відкриття "Ігор Нескорених", в яких в цьому році вперше змагатиметься українська команда.

Урочистості проходили в комплексі Air Canada Centre в Торонто. "Висловлюючи підтримку нашій команді, Петро і Марина Порошенко вітали українських воїнів оплесками стоячи", - повідомляється на сайті президента.

На початку заходу відбувся Парад Націй, коли всі збірні-учасниці урочисто пройшли перед глядачами. З привітанням також виступив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

"Ігри Нескорених "(Invictus Games) - міжнародні спортивні змагання в параолімпійському стилі, засновані принцом Уельським Гаррі в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, придбаними під час виконання службових обов'язків.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в "Іграх Нескорених", як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках АТО. Разом з Україною в цьому році в "Іграх Нескорених" також дебютує збірна Румунії.

15 українських спортсменів змагатимуться в таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах і велоспорт на шосе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram