ГоловнаПолітика

У ГПУ повідомили про арешт активів сина Азарова у трьох країнах

У низку інших країн направлені запити, щоб знайти нове майно.

У ГПУ повідомили про арешт активів сина Азарова у трьох країнах
Фото: предоставлено пресс-службой

В рамках розслідування кримінального провадження проти Олексія Азарова, сина екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова, накладено арешт на його майно і рахунки в банках в Україні, Італії та Швейцарії. Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит УНН.

"Під час досудового розслідування накладені арешти на майно, що належить Азарову О. М., а саме земельні ділянки та будинки на території України та Італійської Республіки, транспортні засоби, а також на кошти на рахунках підприємств, бенефіціарним власником яких є Азаров О. М., в банках Швейцарської Конфедерації", - йдеться у відповіді на запит.

Крім того, за даними ГПУ, до компетентних органів низки інших європейських держав направлені запити про міжнародну правову допомогу, зокрема для з'ясування наявності в цих державах майна і рахунків у банках, які належать синові екс-прем'єра.

У відомстві уточнили, що розслідують кримінальну справу проти Азарова від 31 грудня 2014 року.

Нагадаємо, що раніше в ГПУ повідомляли, що розслідують кримінальне провадження за фактом отримання Олексієм Азаровим неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, а саме: 7 700 000 євро, 600 000 швейцарських франків, 500 000 доларів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram