ГоловнаПолітика

У Харкові пройшов IX Міжнародний інвестиційний форум

Захід відвідали 15 Надзвичайних і Повноважних послів та 30 іноземних делегацій, понад 100 представників іноземних компаній і 600 учасників з України

У Харкові пройшов IX Міжнародний інвестиційний форум

У Харкові пройшов IX Міжнародний інвестиційний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!". Він зібрав міжнародне представництво в особі 15 Надзвичайних і Повноважних послів і 30 іноземних делегацій, понад 100 представників іноземних компаній і 600 учасників з України, повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

Представники всіх делегацій, включаючи драйверів світової економіки - США, Китай і Японію, відзначили зростання інвестиційної привабливості України минулого року.

Думку дипломатичного корпусу з цього питання висловив Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель: "Україні потрібні історії успіху. І Харківщина - це історія успіху, яка відбувається зараз. Регіон динамічно розвивається, і в цьому велика заслуга його керівника, Юлії Світличної. Бізнес-підходи змінилися і в регіоні і в усій країні. Вони стали конкурентнішими і відповідальнішими."

Зростання інвестиційної привабливості України підтвердили і представники великого бізнесу, які взяли участь у форумі. Зокрема, президент холдингу DCH Олександр Ярославський підкреслив, що найкращим маркером стабільності регіону і довіри до влади є позиція його бізнесу, який інвестував понад 1 млрд. доларів в Харківську область. "Мене як бізнесмена цікавлять практичні речі, які будуть обговорюватися на форумі. За всю історію Харкова я не пам'ятаю, щоб форуми збирали таку кількість делегацій та учасників з різних країн. Це дійсно відкриває великі можливості для бізнесу. Я хотів би висловити глибоку вдячність Юлії Олександрівні Світличній, нашому губернатору, за те, що вона організувала таку велику кількість потенційних партнерів, які можуть бути у харківському і українському бізнесі", - сказав Ярославський.

Крім представницької складової, форум дав початок реальних перспектив - було підписано 7 меморандумів про співпрацю, бізнес-контрактів на 75 мільйонів доларів і угод про перспективні інвестиції на 200 млн доларів. Під час роботи панельних дискусій щодо машинобудування, малого і середнього бізнесу, децентралізації, агропромисловості, енергетики та освіти були запропоновані реальні проекти для реалізації в цих секторах. А також розглянуто моделі інноваційних проектів у сфері інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram