ГоловнаПолітика

Волкер: введення миротворців дозволить провести місцеві вибори на Донбасі

"Це має бути щось більше, ніж одномоментне голосування, це повинна бути серія виборів".

Волкер: введення миротворців дозволить провести місцеві вибори на Донбасі
Курт Волкер
Фото: youtube.com

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер вважає, що введення миротворчої місії ООН на Донбас дозволить провести місцеві вибори.

"Якщо буде знайдений прийнятний шлях залучення міжнародних миротворчих сил, тоді з'явиться інструмент безпеки, засіб фізичного контролю території. За таких умов, за умов ефективного міжнародного моніторингу, організація місцевих виборів можлива", - сказав він в інтерв'ю ZN.ua.

Він додав, що до цього часу необхідно буде вирішити низку питань, пов'язаних з організацією виборчого процесу. Наприклад, треба чітко визначити, хто має право голосувати, як повернути внутрішньо переміщених осіб і дати їм можливість брати участь у виборах.

"І, напевно, це має бути щось більше, ніж одні вибори, ніж просто одномоментне голосування, це повинна бути серія виборів", - сказав він.

Волкер також підкреслив, що вибори неможливо провести, поки Україна не отримає необхідного доступу до території. "Це одна з причин гальмування мінського процесу: з одного боку, існує домовленість провести вибори, з іншого - за нинішніх умов їх проведення є нереальним", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram