ГоловнаПолітика

Хомутинник не планує в майбутньому керувати групою "Відродження"

"Не так складно знайти важелі впливу на мене, щоб спробувати змусити групу голосувати так чи інакше". 

Хомутинник не планує в майбутньому керувати групою "Відродження"
Фото: 24tv.ua

Народний депутат Віталій Хомутинник не повернеться на посаду керівника депутатської групи «Партія «Відродження». Це підтвердив у інтерв'ю  "Українській правді" сам нардеп.

Він пояснив, що не хоче знову ставати головою групи, навіть коли розбереться зі своєю кримінальною справою, а вважає за краще проводити підготовку партії до виборів.

«Лідер - це можливість впливу на всю фракцію. А я, чесно кажучи, людина, залежна від тих підприємств, які є в декларації. За допомогою їх не так складно знайти важелі впливу на мене, щоб спробувати змусити групу голосувати так чи інакше», - сказав Хомутинник.

Своєю чергою нинішній керівник групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар підтвердив, що залишити посаду керівника групи було особистим рішенням Віталія Хомутинника.

«Це було особисте рішення Хомутинника. Він сам, видно, зрозумів, що хтось має виконувати суто політичну роботу, керувати групою, йти по каналах, виступати, доносити нашу позицію. Кримінальна справа, гадаю, була просто ще одним фактором для ухвалення цього рішення», - вважає Бондар.

Як повідомлялося, 5 вересня  Хомутнник несподівано оголосив групі, що складає із себе повноваження голови і передає їх Бондарю.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram