ГоловнаПолітика

У Львівській області завершилися українсько-американські військові навчання "Репід Трайдент-2017"

У них узяли участь 2500 військових з 15 країн світу.

У Львівській області завершилися українсько-американські військові навчання "Репід Трайдент-2017"
Фото: mil.gov.ua

22 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області завершилися українсько-американські командно-штабні навчання з залученням військ "Репід Трайдент-2017".

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, в маневрах, які тривали з 11 по 22 вересня, взяли участь близько 2500 військовослужбовців з 15 країн світу. Крім України і США, до навчання було залучено військовослужбовців з Канади, Болгарії, Грузії, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Великобританії.

Метою серії навчань "Репід Трайдент" є впровадження в Збройних силах України досвіду армій провідних країн світу, обмін професійними навичками, поліпшення рівня взаємодії між штабами та підрозділами сухопутних військ України, США, армій країн-учасниць і партнерів НАТО, а також членів програми "партнерство заради миру".

Протягом першого тижня навчання військовослужбовці з різних країн, які брали участь у командно-штабній фазі, відпрацювали низку завдань з підготовки операції та керівництва підрозділами для виконання покладених на них завдань. У цей самий час на навчальних ділянках полігону тактичні підрозділи ЗС України та країн-учасниць вдосконалювали свої знання та навички з виконання основних елементів ведення бойових дій в умовах збройних конфліктів.

Під час активної фази навчань на різних ділянках полігону тактичні підрозділи Збройних сил України та зарубіжних країн виконували навчально-бойові завдання, передбачені сценарієм, несподіваними змінами. Військовослужбовці відпрацьовували, зокрема, питання оборонних дій у різних умовах, вчилися ефективно протидіяти ворожим розвідувально-диверсійним діям, забезпечували десантування вантажів, несли службу на блокпостах, здійснювали патрулювання і конвоювання, діяли в нестандартних ситуаціях, співпрацювали з місцевим населенням тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram