ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з генсеком ООН введення миротворців на Донбасі

Президент закликав ООН приєднатися до процесу звільнення заручників. 

Порошенко обговорив з генсеком ООН введення миротворців на Донбасі
Фото: пресс-служба президента Украины

На полях 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем. Співрозмовники докладно обговорили питання активного залучення ООН до врегулювання ситуації на Донбасі, зокрема перспективи розгортання повноцінної миротворчій місії ООН в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Президент України наголосив, що лише повноцінна миротворча місія із всеосяжним мандатом може сприяти досягненню головної мети - відновлення миру на Донбасі.

Співрозмовники констатували, що розгортання місії має відбуватися з чітким дотриманням базових миротворчих принципів ООН.

"У контексті виконання резолюції ГА ООН щодо ситуації з правами людини в Криму Президент України наголосив на необхідності прийняття міжнародною спільнотою додаткових заходів з метою змусити Росію виконувати зазначений документ. Зокрема, РФ має гарантувати безпечний і безперешкодний доступ до півострова регіональним та міжнародним моніторинговим організаціям у сфері прав людини", - йдеться в повідомленні.

Президент України подякував ООН за надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також потерпілому цивільному населенню Донбасу. Глава Української держави закликав ООН приєднатися до процесу звільнення заручників.

Раніше сьогодні Президент Петро Порошенко після перемовин з президентом США Дональдом Трампом заявив, що американська влада підтримала пропозицію України щодо введення миротворців ООН на Донбасі.

Пропозицію України про миротворців на Донбасі привітав також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram