ГоловнаПолітика

Порошенко: США підтримали українську пропозицію щодо миротворців

Мандат місії повинен поширюватися на все ОРДЛО, включаючи кордон.

Президент Петро Порошенко після переговорів з президентом США Дональдом Трампом заявив, що американська влада підтримала пропозицію України щодо введення миротворців ООН на Донбас.

Фото: president.gov.ua

"США повністю підтримали пропозиції України про розміщення на сході України миротворців з мандатом Ради безпеки ООН. Наголошую і акцентую - української позиції, яка передбачає мандат на всю окуповану територію на сході України, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону", - сказав він.

"Ми домовилися, що нашою головною метою є деокупація, відновлення суверенітету і якнайшвидше принесення миру на українську землю. Це те, що хочу я як президент, і те, в чому нас підтримують провідні країни світу", - додав Порошенко.

Нагадаємо, що 5 вересня президент Росії Володимир Путін теж підтримав ідею розміщення миротворчої місії на Донбасі, але заявив, що вона повинна стояти тільки на лінії розмежування, а Україна повинна погодити її з "ДНР" і "ЛНР". Відповідна російська резолюція була також направлена в Радбез ООН.

Голова російського МЗС Сергій Лавров заявив, що миротворці ООН повинні займатися тільки охороною місії ОБСЄ.

Представник України в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма назвав таку пропозицію "нонсенсом", а Порошенко - "гібридною миротворчою пропозицією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram