ГоловнаПолітика

Порошенко і Ердоган обговорили шляхи поглиблення стратегічного партнерства

Президент засудив переслідування Росією керівників Меджлісу кримськотатарського народу.

Порошенко і Ердоган обговорили шляхи поглиблення стратегічного партнерства
Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко провів зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у рамках участі в роботі 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Ердоган підтвердив незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах", - наголошено в повідомленні.

Президенти обговорили підготовку до шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною, яке пройде в Києві.

"Порошенко і Ердоган також висловили задоволення у зв'язку зі значним просуванням на окремих стратегічних напрямах взаємодії і заявили про налаштованість докладати подальших зусиль для поглиблення стратегічного партнерства між двома країнами в практичній площині. Сторони також обговорили актуальні питання багатостороннього порядку денного", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що Порошенко під час зустрічі засудив переслідування Росією керівників Меджлісу кримськотатарського народу, зокрема Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Нагадаємо, раніше Ердоган заявив, що Туреччина не визнає окупацію Криму і продовжить всіляко підтримувати кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram