ГоловнаПолітика

Туск: ООН не повинна боягузливо шукати компроміси зі злом в ситуації з агресією РФ проти України

"Нам треба продемонструвати, що ми досі можемо бачити різницю між добром і злом".

Туск: ООН не повинна боягузливо шукати компроміси зі злом в ситуації з агресією РФ проти України
Фото: EPA/UPG

Організація Об'єднаних Націй повинна мобілізувати світову спільноту в боротьбі зі злом і не повинна боягузливо шукати компромісу в ситуації з російською агресією щодо України. Про це глава Європейської Ради Дональд Туск заявив, виступаючи на 72-й сесії Генасамблеї ООН, передає 112 Україна.

Як зазначив Туск, Євросоюз і ООН не можуть коливатися в боротьбі зі злом, зокрема з агресією Росії щодо України, ядерними випробуваннями КНДР і тероризмом.

"Євросоюз і ООН були створені як відповідь на варварство Другої світової війни. Наш європейський пріоритет завжди буде полягати в тому, щоб боротися зі злом, насильством і беззаконням у міжнародному житті. У боротьбі зі злом Євросоюз і ООН не можуть коливатися. В нашому політичному житті бувають випадки, коли чорне і біле буває очевидним, як щодо ядерного шантажу Північної Кореї і тероризму, так і агресії проти України", - заявив він.

За словами Туска, ООН не повинна боязко дивитися на події, а має мобілізувати міжнародне співтовариство для боротьби зі злом.

"Нам треба продемонструвати, що ми досі можемо бачити різницю між добром і злом, іноді для цього потрібна сміливість, ООН не повинна боягузливо шукати компроміси зі злом. Вона повинна мобілізувати світове співтовариство у боротьбі з ним", - констатував глава Євроради.

Нагадаємо, напередодні Порошенко і Туск скоординували позиції щодо миротворчої місії ООН на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram