ГоловнаПолітика

У НАБУ спростували заяву Луценка про прослуховування держслужбовців

У НАБУ припустили, що метою схожих заяв є блокування створення незалежного антикорупційного суду.

У НАБУ спростували заяву Луценка про прослуховування держслужбовців
Фото: Сергей Нужненко

У Національному антикорупційному бюро спростували заяву генерального прокурора Юрія Луценка про проведення детективами несанкціонованого прослуховування.

"Інформація, озвучена Генеральним прокурором під час брифінгу 20 вересня, про те, що НАБУ нібито здійснювало несанкціоноване прослуховування більш ніж 150 осіб, включаючи охорону Президента, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ не виключають, що метою схожих заяв є блокування створення незалежного антикорупційного суду і дискредитація Національного антикорупційного бюро в очах громадськості та іноземних партнерів.

У Бюро нагадали, що НАБУ не має повноважень для здійснення автономного прослуховування і з цією метою користується засобами Служби безпеки України.

"Генеральний прокурор мав знати, що "поставити" на прослуховування один номер на підставі судового рішення про дозвіл на прослуховування іншого технічно неможливо.

Впевнені, Служба безпеки України охоче роз'яснить панові Луценку особливості законодавства, про які він, очевидно, не обізнаний. Неприпустима навіть думка про те, що Генеральний прокурор міг мати докази незаконної діяльності правоохоронних органів і не вжив заходів для її припинення, що може кваліфікуватися як посадовий злочин", - додали в НАБУ.

Сьогодні Юрій Луценко заявив, що НАБУ незаконно прослуховувало понад 140 держслужбовців.

"У мене є юридичні докази того, що НАБУ, отримавши дозвіл на прослуховування 18 осіб, здійснювало прослуховування понад 140 осіб. Це люди з охорони президента України та інші посадові особи з різних гілок влади", - сказав Луценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram