ГоловнаПолітика

У Генпрокуратурі повідомили причину обшуків у мерії Полтави

Розслідується можливе привласнення бюджетних коштів посадовими особами міськради.

У Генпрокуратурі повідомили причину обшуків у мерії Полтави
Фото: poltava.to

Генеральна прокуратура провела обшуки в Полтавській міській раді в рамках розслідування можливих присвоєнь бюджетних коштів посадовими особами міськради. Слідство ведеться за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Відзначається, що під час розслідування перевіряються обставини використання посадовими особами Полтавської міськради бюджетних коштів протягом 2016-2017 років, виділених управлінню житлово-комунального господарства на проведення будівельних робіт, зокрема можливі факти перерахування вказаних коштів на рахунки підприємств з ознаками фіктивності.

"З метою дослідження всіх обставин використання бюджетних коштів посадовими особами Полтавської міської ради проводяться обшуки приміщень державних установ і комерційних структур, приватного житла та автомобілів осіб, які мали стосунок до розподілу і використання зазначених бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в середу, 20 вересня, пройшли обшуки в кабінетах секретаря Полтавської міськради Оксани Деркач, мера Полтави Олександра Мамая, першого заступника мера Михайла Шевченка, заступника мера з питань ЖКГ Андрія Ляміна, заступника мера з питань діяльності виконавчих органів, керуючого справами виконкому міськради Наталії Сук. Місцеві ЗМІ повідомили, що обшуки пов'язані з діяльністю компаній "Будгарант-7" і "УМБ-23", які проводять ремонт доріг у Полтаві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram