ГоловнаПолітика

Міськрада Одеси перервала сесію через сутички біля будівлі

До зали засідань прорвалися протестувальники.

Депутати Одеської міськради оголосили "безстрокову" перерву в сьогоднішній сесії через безлади на Думській площі.

Як повідомляє "Думская"  зі слів міського голови Геннадія Труханова, згідно з регламентом, сесія повинна була розпочатися о 10:00 і тривати доти, доки порядок денний не буде вичерпано, однак у зв'язку з побоїщем на вулиці "є сенс продовжити перерву в сесії на невизначений термін".

"Про те, коли сесія відновиться, вам повідомлять додатково", - сказав мер.

Також міський голова заявив, що має в своєму розпорядженні відеодокази того, що в Одесу на автобусах звозили активістів радикальних організацій. "Усі дані будуть відправлені правоохоронним органам, які розберуться в тому, хто і чому намагається загострити ситуацію в мільйонному місті", - заявив Труханов.

Після того, як депутати пішли, в зал прорвалися протестувальники.

Тим часом Головне управління Нацполіції в Одеській області повідомляє, що під час сьогоднішніх заворушень біля стін Одеської міськради на Думській площі постраждали 36 правоохоронців. За фактом конфлікту між мітингувальниками і правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство).

"У результаті дій деяких активістів по медичну допомогу звернулися 20 співробітників поліції і 16 співробітників Національної гвардії України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, акція протесту проходить з вимогами відставки мера Геннадія Труханова в зв'язку з пожежею в таборі "Вікторія" і покарання винних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram