ГоловнаПолітика

Порошенко і Могеріні в Нью-Йорку обговорили ініціативу введення миротворців на Донбас

Україна розраховує на більш дієву підтримку ЄС у звільненні українських політв'язнів у Росії і Криму.

Порошенко і Могеріні в Нью-Йорку обговорили ініціативу введення миротворців на Донбас
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в рамках Генасамблеї ООН в Нью-Йорку провів зустріч з верховним представником Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні. Сторони обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема ідею введення миротворчої місії, а також скоординували позиції напередодні листопадового саміту в Брюсселі, інформує прес-служба Порошенка.

"Президент України поінформував Високого представника про розвиток ситуації на Донбасі і стан імплементації Мінських домовленостей і про ініціативу України щодо розгортання в окупованому Донбасі миротворців ООН, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону", - йдеться в повідомленні.

Голова Української держави наголосив, що Україна розраховує на більш дієву підтримку ЄС у питанні звільнення українських політичних в'язнів у Росії і Криму.

Крім того, співрозмовники скоординували позиції напередодні саміту Східного партнерства, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі. Президент привітав новий рівень взаємодії країн з Євросоюзом, зокрема в контексті набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і встановлення безвізового режиму.

Сторони також обговорили нові стратегічні цілі на шляху європейської інтеграції України. Президент закликав високого представника підтримати ініціативи української сторони, сприяти подальшому зближенню з ЄС і проведенню фундаментальних внутрішніх реформ в Україні.

Раніше сьогодні Порошенко зустрівся в Нью-Йорку з президентами Фінляндії і Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram